Indrukken uit Taizé, 2017

Al jarenlang organiseert reisbureau Regenbogen wekelijks pendelbussen naar Taizé. Het mooie is dat Taizé al begint in de bus en ook daar zal eindigen. Op het einde van onze reis was er nog een stukje van de regenboog te zien!
Ook dit jaar was het een rustige week met 3.000 jongeren en 300 ouderen. Met nieuwe liederen in het Spaans en in het Duits gaf het deze week een speciale kleur, inspiratie. Ook was het deze week wat koel voor Franse begrippen maar tegelijk ook aangenaam om van de mooie natuur te genieten.

IMG 4302Een tijdelijke Taizé-leefgemeenschap in de Paradijskerk

Van 5 januari tot 7 februari 2015 verbleven Alina en Micha uit Duitsland en Sorcha uit Noord-Ierland bij ons in de Paradijskerk, om een tijdelijke Taizé-leefgemeenschap te vormen.

Waarom een tijdelijke leefgemeenschap? Het is een etappe in de pelgrimage van vertrouwen op aarde, zoals Taizé die jaren geleden begonnen is. Taizé organiseert regelmatig grote en kleinere bijeenkomsten voor jongeren zoals de Europese ontmoeting aan het einde van ieder jaar, maar ook in andere werelddelen vinden bijeenkomsten plaats.