logo
Facebook Image
Follow Us On Twitter - Image

Taizégebeden in Rotterdam e.o.

Christus was een vriend voor alle mensen, zonder uitzondering. Allen die, waar ook ter wereld, Christus liefhebben, vormen samen één grote gemeenschap die Hem in onderlinge vriendschap wil navolgen. Vanuit die verbondenheid kunnen zij bijdragen aan de genezing van de wonden waaraan de mensheid lijdt: Zonder zich op te dringen, kunnen zij de wereldwijde solidariteit bevorderen, waarbij geen enkel volk en geen enkele mens wordt uitgesloten. 

Frere Alois 2014, Bij de brief: Naar een nieuwe solidariteit

 

Geïnspireerd door de internationale ontmoeting van Taizé in Rotterdam ( december 2010) vind je op deze site een overzicht van Taizévieringen en –gebeden in de Rotterdam en omstreken.

Zijn er vieringen die ontbreken of zijn er vieringen die op de site staan, maar niet doorgaan? Meld het ons!

Heb je vragen over de Taizégebeden of andere activiteiten, neem dan via onderstaande button contact met ons op.

contact

 

Alle gebeden in het Rijnmondgebied zijn verzameld op een poster. Klik op de button om deze te openen, druk 'm af en hang 'm op in je kerk, op school, of...

Wekelijks Taizégebed in de Paradijskerk (Rotterdam-centrum)

Iedere vrijdagavond om 19.30 uur wordt er een Taizégebed gehouden in de Paradijskerk.

Let op: het aanvangstijdstip van het gebed is verschoven van 17.30 uur naar 19.30 uur, om zoveel mogelijk jongeren in de gelegenheid te stellen om te komen.

Adres: Nieuwe Binnenweg 25, nabij Metrostation Eendrachtsplein.

Jongeren uit heel Rotterdam en omgeving komen hiernaar toe. Het gebed is eenvoudig van opzet, net als in Taizé: enkele liederen, een bijbellezing, een langere stilte. De gebed wordt muzikaal ondersteund door piano, fluit en soms een viool.

Voorbereiding op Kerst: Taizé Lichtgebed 14 december a.s..

Op vrijdagavond 14 december a.s. wordt er, als voorbereiding op kerst, een Lichtgebed gehouden. Dit gebed vindt plaats in de Paradijskerk, Nieuwe Binnenweg 25, Rotterdam-Centrum. Aanvang 19.30 uur.
Naast veel zang, gebed en stilte zullen we elkaar het licht doorgeven als teken van onderlinge verbondenheid met iedereen op deze wereld die zich inzet voor vrede, verzoening en een betere wereld. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de Ark naast de kerk.
De organisatie van dit Lichtgebed is in handen van de jongeren van het Taizégebed Paradijskerk.

Wees allen welkom bij dit gebed voor vrede en verzoening!

Workshops
Jongeren (16-35 jaar) kunnen na het gebed deelnemen aan 2 workshops: een muziekworkshop (neem hiervoor je eigen instrument mee en een creatieve workshop. De workshops vinden plaatsen tussen 20.45 en 22.00 uur.

Taizégebed: komen tot de Bron
Over een zingende gemeenschap in Rotterdam

Het Taizégebed, in alle eenvoud komen tot de Bron. Een simpel ingerichte ruimte volstaat: een of meerdere iconen, een mogelijkheid op de grond te kunnen zitten. Een of meer instrumentalisten. Een eenvoudige liturgie zonder franje: een lied, een psalm afgewisseld met een alleluia, een schriftlezing, een lied, langere stilte, voorbeden, liederen.

Leefgemeenschap

Agenda

<<  <  Augustus 2017  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.